Serviciul de Informații al Germaniei, îngrijorat de pierderile mari ale armatei ucrainene în Bahmut

de: Anca Lupescu
20 01. 2023

Serviciul de informații externe al Germaniei este alarmat de pierderile suferite de armata ucraineană în luptele împotriva forțelor ruse în orașul Bahmut din estul Ucrainei, a relatat vineri revista de știri Der Spiegel.

Germania, îngrijorată de pierderile din Bahmut

Armata ucraineană pierde un număr de trei cifre de soldați în fiecare zi, a declarat serviciul de informații BND unui grup de parlamentari din Bundestag care se concentrează pe securitate, în cadrul unei reuniuni secrete din această săptămână, a precizat Spiegel, citând informații primite.

Capturarea Bahmut de către forțele rusești, spune BND, ar avea consecințe semnificative, deoarece ar permite Rusiei să avanseze în continuare. De asemenea, a mai spus că armata rusă își folosește proprii soldați ca pe carne de tun în Bakhmut, a adăugat Spiegel.

Forțele proxy rusești din estul Ucrainei au declarat vineri că forțele rusești au preluat controlul asupra Klishchiivka, o mică așezare situată la sud de Bakhmut, în estul Ucrainei.

Grupul Wagner anunță ca a cucerit un sat de la marginea orașului

Fondatorul grupului rus de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat joi că forțele sale au cucerit satul Klishchiivka, la marginea orașului Bahmut din estul Ucrainei, dar a precizat că forțele ucrainene nu pot fi forțate să plece rapid din Bakhmut.

Într-o transcriere a unui mesaj audio publicat de serviciul de presă al lui Prigozhin, șeful Wagner a spus:

„Putem spune cu siguranță că așezarea Klishchiivka, care este una dintre suburbiile importante ale orașului Bahmut, a fost complet preluată sub controlul unităților PMC Wagner”.

Klishchiivka, care avea o populație de aproximativ 400 de persoane înainte de război, se află la aproximativ 9 kilometri de orașul Bahmut, unde unitățile Wagner au fost blocate au fost blocate într-o bătălie de uzură de luni de zile cu forțele ucrainene.

Cu toate acestea, Prigozhin a avertizat că este puțin probabil ca Wagner să înlăture în curând forțele ucrainene din Bahmut:

„Contrar diferitelor opinii conform cărora forțele armate ale Ucrainei fug din Bahmut, nu este așa. Armata ucraineană lucrează în mod clar și armonios. Avem multe de învățat de la ei”.